Lihtsuses peitub võlu – õied šokolaadis
Külalised on juba aia taga, aga sul pole neile midagi pakkuda? Mul on sulle idee.
Kõigepealt võtad kallid saabunud kenasti vastu ja näitad neile oma aeda, praegu on imeline aeg – kõik õitseb, lõhnab ja õilmitseb nii kirevalt. Näidates ja rääkides neile oma lilledest nopib ka mõne söödavate õitega taime. Peale maagilist jalutuskäiku palud külalistel mõne mahlase õuna süüa ning korjatud lilled vaasi sättida. Sina ise samal ajal sulatad toas veevannil šokolaadi ja kookosrasva (või paned selle asemel midagi muud šokolaadile juurde, mis muudab massi pehmemaks). Võtad kapist oma kõige kaunima serviisi ja viid selle verandale, ka sulanud šokolaadimassi.
Nüüd hakkab kõigil juba põnev, sest koos asute nopitud õitelt kroonlehti šokolaadimassi sisse suskama. Šokolaadised kroonlehed asetate kenade taldrikute peale tahenema. Ka mõne mahlasema õie katate sulnilt sula šokolaadiga. Kas pole mitte tore koostegemine ja veel vahvam uute maitsete ja aroomide koosavastamine? Šokolaadiste õite kõrvale võite juua õievett. Veele annavad ülimõnusa maitse näiteks basiiliku, hariliku iisopi, aniisi-hiidiisopi, aedmonarda või aed-salvei õisikud.
Õied on emotsioon, õied on rõõm, eriti koos toredate külalistega.
Häid õisi!
Vaja läheb:
- Meelepärast šokolaadi,
- Kookosrasva/ kanget kohvi/ vahukoort/ võid,
- Päevalille, roosbegoonia, pelargooni, kosmose, roosi kroonlehti,
- Suure mungalille, lõvilõua, gladiooli, daalia, fuksia, floksi õisi
Tee nii:
- Pane vesi potti ja lase keema,
- Purusta šokolaad ja pane keraamilisse kaussi,
- Kui vesi läheb keema, keera kuumus maha ja aseta keraamiline kauss poti peale,
- Lase šokolaadil sulada, sega õrnalt,
- Veendu, et šokolaadi sisse ei läheks vett, veeauru, muidu šokolaad taheneb,
- Vedelama šokolaadimassi saamiseks lisa sellele kas kookosrasva, võid, vahukoort või kanget kohvi. Sinu valitud šokolaadikoguse kohta ⅓ vedelat,
- Sega õrnalt segu ja kui mass on ühtlane võta veevannilt ära.
- Lase kausil veidi jaheneda ja peagi saab kroonlehti, õisi sula šokolaadimassi sisse kasta või massi lusikaga õitele valada.
Head isu!