Herne pisirohe on suvise maitsega, mõnus magus ja krõmpsuv suupiste igasse päeva! Hernes ‘Dunn’ on mahlane, sihvakas ja rohelist värvi.
Pisirohe sisaldab külluses olulisi vitamiine, mineraale, antioksüdante, flavonoide jne, hernes on eelkõige A-, C-, K-vitamiini ja mineraalaineid Ca, Mg.
Herne pisirohe on tugevama tekstuuriga. Säilib hästi külmkapis ka mitu päeva. Võrreldes teiste herne sortidega kiiremakasvuline, pika ja veidi vibaliku loomuga, ent säilitab oma mahlasuse ja magususe ka “ülekasvades”. Ideaalne tarvitada paari päeva jooksul.
Säilitada kinnises karbis külmkapis temperatuuril +1…+4°C. Enne tarvitamist soovitatav pesta.
Herne pisirohe maitseb lastele väga!
Taimede kasvuaeg on 10-14 päeva, spetsiaalselt Sulle kasvatades on eeldatav tarneaeg on 14-16 päeva.
Pisirohe on kasvatatud suure hoole ja armastusega Partsi talus, Jootme külas.
Loe lähemalt pisirohe kastuamise ja säilitamise kohta rubriigist “Kasulikku” ning leia inspireerivaid ideid pisirohega kokkamiseks meie retseptivaramust.
- Hernest tuntakse ka kui aedhernes, suhkruhernes.
- Inglise keeles pea.
- Ladina keeles Pisum sativum subsp. sativum var. sativum
- Pisirohe on tuntud kui võrsed või microgreens.