LILLED


Lilleilu on rõõm ja seda on praegusel ajal väga vaja!

Eesti kauni looduse embusest pärit lilledest kimpe tehes tunnen end nagu kunstnik, kelle lõuendiks on looduse armastus ja ilu. Oma lillekimbu ilu jagan ka sulle, et saaksid osa kohalikust ja jätkusuutlikust lilleilust. Lilled ühendavad, lilled rõõmustavad!

Iga kimp on ainulaadne ja eriline. Kohalikud taimed ja enda kasvatatud lilled kannavad endas ehtsat eesti hinge ja vaimu. Tellides minu valmistatud kimbu, kingid oma kallile inimesele midagi tõeliselt kordumatut. Iga õis on valitud hoole ja armastusega, et luua harmooniline kooslus, mis toob rõõmu ja soojust igasse hetkesse.

Miks valida kohalikke lilli? Sest need õied on meie maa süda ja hing. Nad räägivad lugu meie kaunist Eestist ja selle rikkalikust loodusest. Nende lõhn ja ilu toovad õievõlu igasse kodusse, muudavad iga ürituse eriliseks ning ruumi kordumatuks.

Meie Pisirohes usume õite võlujõudu ja sellepärast oleme ka Eesti Slow Flowers kogukonna liikmed. Slow Flowers on ülemaailmne liikumine, mis toetab kohalike ja hooajaliste lõikelillede kasvatamist ja kasutamist, edendades jätkusuutlikku, loodussõbralikku, mahedat ja kohalikku lillekasvatust. See liikumine on inspireeritud Slow Food liikumisest ja keskendub sarnastele põhimõtetele, nagu tarneahela lühendamine, keskkonnasõbralikud kasvatusmeetodid ja floristikavahendid ning kohaliku majanduse toetamine.

Slow Flowers liikumise peamised põhimõtted:

💐 Eelistatakse kohalike kasvatajate lilli, et toetada piirkonna lillekasvatust ja vähendada transpordist tulenevat keskkonnamõju.

💐 Kasutatakse hooajalisi taimi, mis on oma kasvuperioodil kõige värskemad ja ilusamad, vähendades vajadust kasvuhoonetes kasvatatud lillede järele.

💐 Kasutatakse keskkonnasõbralikke kasvatusmeetodeid, mis minimeerivad kemikaalide kasutamist ja säilitavad mullaviljakust ning kohalikke ökosüsteeme.

💐 Lillekasvatajad ja floristid tegutsevad ausalt ja läbipaistvalt, pakkudes tarbijatele teavet lillede päritolu ja kasvatusmeetodite kohta.


Slow Flowers
liikumine kutsub inimesi mõtlema teadlikuma lillemaailma osas. Sarnaselt sellele, kuidas me teeme teadlikumaid otsuseid oma toidu, elukeskkonna, mõtete ja muu olulise osas. See liikumine ühendab ilu ja keskkonnateadlikkuse, pakkudes tarbijatele võimalust nautida lilli, mis on kasvatatud hoolivalt ja vastutustundlikult.

Mulle meeldib lilli ka kuivatada. Partsi talus saab selle protsessiga lähemalt tutvuda ning immortellidest loon ka igavesi kimpe.

Scroll to Top