Brokolit peetakse kõige tervislikumaks pisiroheks, sest selles on antioksüdatiivse mõjuga, vähivastase toimega ja immuunsust tugevdav aine nimega sulforafaan. Brokoli pisirohe idulehed on helerohelist värvi, varred valged.
Pisirohe sisaldab külluses olulisi vitamiine, mineraale, antioksüdante, flavonoide jne, brokolis on eelkõige sulforafaani, A-, B1-, B2-, C-vitamiini ja mineraalaineid Ca, Fe, Mg, P.
Brokoli on maitselt mahe ja kergelt kapsase alatooniga.
Brokoli pisirohe on õrna tekstuuriga. Ideaalne tarvitada paari päeva jooksul.
Säilitada kinnises karbis külmkapis temperatuuril +1…+4°C. Enne tarvitamist soovitatav pesta.
Brokoli muudab iga roa tervislikuks!
Taimede kasvuaeg on 7-10 päeva, spetsiaalselt Sulle kasvatades on eeldatav tarneaeg on 10-14 päeva.
Pisirohe on kasvatatud suure hoole ja armastusega Partsi talus, Jootme külas.
Loe lähemalt pisirohe kastuamise ja säilitamise kohta rubriigist “Kasulikku” ning leia inspireerivaid ideid pisirohega kokkamiseks meie retseptivaramust.
- Brokolit tuntakse ka kui spargelkapsas, asparkapsas.
- Inglise keeles broccoli.
- Ladina keeles Brassica oleracea var. italica
- Pisirohe on tuntud kui võrsed või microgreens.